Ny Målbeskrivelse for den plastikkirurgiske hoveduddannelse

8. november 2013

Oktober 2013 blev den nye målbeskrivelse for hoveduddannelsen i plastikkirurgi offentliggjort på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Det betyder, at alle nye hoveduddannelsesforløb skal følge denne. 

Målbeskrivelsen har været et år undervejs og er udformet efter den nye skabelon. Kompetencerne har været gennemgået grundigt. Der er foretaget omorganisering af disse, omformulering af de fleste, sletning af en del samt tilføjelse af kompetencer indenfor nye områder af specialet. Kompetencevurderingsmetoderne er gennemgået og moderniseret så de bedre lever op til dagens standard. Nogle af metoderne har ikke været anvendt i specialet før, så der forestår en tilvænnings- og uddannelsesperiode - også for vejlederne.

I forhold til den gamle målbeskrivelse er en del af tekstdelen samt vejledninger og skemamateriale trukket ud som bilag, som findes på denne hjemmeside under fanen ”Uddannelse”. Det giver den fordel, at disse bilag løbende kan revideres uden at skulle gennem godkendelsesprocedure i Sundhedsstyrelsen.

Der er basis for, at den plastikkirurgiske speciallægeuddannelse med den nye målbeskrivelse kan få endnu et løft.

JH